cs

Festival fondů EHP a Norska byl letos podpořen také účastí Probační a mediační služby

Zástupci Probační a mediační služby přijali letošní pozvání pořadatelů na Festival fondů EHP a Norska, který se uskutečnil v sobotu 21. 9. 2024 na Výstavišti Praha Holešovice. Návštěvníci se zde mohli seznámit s výsledky projektů podpořených fondy EHP a Norska v několika oblastech, jako například životního prostředí, kultury, ale také spravedlnosti.

Probační a mediační služba prezentovala výsledky projektu Zpátky do života v rámci programu Spravedlnost společně s Vězeňskou službou, která zde také představila svoje výsledky.

Nechyběly všechny potřebné informace k fungování Probačnímu domu v Písku a Programových center, která vznikla za podpory Norských fondů.

Mnoho příchozích se také zajímalo o Službu jako takovou, tedy její činnost, práci s pachateli a oběťmi trestných činů, kde jsme vysvětlovali, pro koho jsou naše služby určeny a kdo se na naše střediska může vždy obrátit.

Každý návštěvník tak vedle sebe mohl vidět Probační a mediační službu s Vězeňskou službou a získat přehled o společenské roli obou organizací.

Z technických důvodů je středisko Probační a mediační služby v Jeseníku dočasně přestěhováno do budovy OKRESNÍHO SOUDU V JESENÍKU, DUKELSKÁ 2A/761.